Идеята за изграждането на интермодален терминал в Русе по линия на ЕС и необходимостта от втори мост над река Дунав представи на посланика на Украйна у нас Микола Балдатжи областният управител Стефко Бурджиев. Наред с това на дипломата бе предложено провеждане на българо-украински бизнес форум в Русе, който може да се състои в началото на следващата година. На пресконференцията по-късно почетният консул на Украйна в Русе Пламен Бобоков призова русенски бизнесмени да отидат в Украйна и на място да се убедят в новите възможности, които се отварят за делово сътрудничество. Много руски компании освобождават важни бизнес ниши, което е шанс за нас, каза Бобоков, като посочи, че огромен интерес към инвестиции в Украйна проявява Полша.
Микола Балтаджи пристигна вчера за откриването на зала „Булстрад Арена“ и проведе работно съвещание с почетните консули на Украйна в Русе, Бургас и Пловдив Пламен Бобоков, Димитър Караненов и Димитър Георгиев. 
По време на срещата с Бурджиев бе прието предложението на Н.Пр. Балтаджи в Русенска област да се събере хуманитарна помощ за населението в Донецк и Луганск, а Пламен Бобоков предложи да се увеличи броят на украинските студенти в Русенския университет. 
Посланикът се срещна и с кмета Пламен Стоилов, който го запозна с инфраструктурните проекти в общината, като специален акцент бе поставен върху зала „Булстрад Арена“.
След официалните срещи Микола Балтаджи откри изложба на традиционните украински везани кърпи за лице и за ръце „рушники“, бродирани от майсторките от Поднепровието. Експозицията се организира от Днепропетровския дом на изкуствата със съдействието на почетното консулство на Украйна в Русе.