„Фолксваген Голф“ пета серия с немски регистрационен номер е сменил стопанина си, след като собственикът му решил да го остави с ключ на таблото.
Кражбата станала зад гърба на мъжа във вторник около 15.15 часа на пътя Сливо поле-Кубрат. Собственикът на автомобила решил да спре на банкета, най-вероятно да се облекчи в храстите. Няма и пет минути по-късно видял, че тъмносивият голф, зарязан с ключ на таблото, отпрашил с мръсна газ. Първоначално човекът чул, че някой запалил двигателя на колата, а като се обърнал, видял, че крадецът обърнал в обратна посока и потеглил с бърза скорост към Кубрат. 
Останалият без кола насред пътя сигнализирал спешния телефон 112, а полицаите от Сливо поле дошли на място и започнали да разследват случая.
Това е поредният случай на изчезнала кола с ключ на таблото в Русе и региона. По принцип тези кражби са характерни през зимата, когато шофьорите често оставят колите с работещ двигател, докато отскачат за закуска или вестник, но за крадците сезони очевидно няма.