Билетите за феновете на „Дунав“, които искат да бъдат до отбора си тази събота срещу „Лудогорец 2“ в Разград, ще струват по 3 лева. Дебютният мач за русенци в първенството на „Б“ група може да бъде изместен от 18.30 за 19.30 часа.
„Разговаряхме по този въпрос с изпълнителния директор на „Лудогорец“ Ангел Петричев. По-късният час няма да е никакъв проблем, защото двубоят ще се играе на „Лудогорец Арена“, който е подсигурен с едно от най-добрите електрически осветления в Европа. Часът на мача ще бъде окончателно уточнен утре“, каза за „Утро“ председателят на областния футболен съюз Димитър Димитров-Кулеманс.
Той обясни, че привържениците на „Дунав“ ще получат билети само за сектора, предназначен за гости. Димитров призова феновете към коректно поведение, защото делегатите били инструктирани да описват всеки детайл. 
„Дори най-дребното заяждане с полицаите например може да означава сериозна глоба за клуба“, предупреди Димитров.   
Шефът на областния футбол коментира и темповете на ремонта на съблекалните на Градския стадион в Русе и помещенията над тях. 
„Всичко трябва да бъде готово до 1 август, защото ако не е, „Дунав“ може да търси терен извън Русе за първия си домакински мач. Аз вярвам, че срокът ще бъде спазен“, каза Димитров. 
Вчера администраторът на „Дунав“ Огнян Цветанов пътува за София със задачата да уреди състезателните права на русенските футболисти. „Утро“ научи, че заверените картотеки са общо 19.