Благотворителен концерт в помощ на 25-годишната учителка Джанет Тахирова, която страда от остра левкемия, ще се проведе в Канев център на 27 юли. Събитието се организира от млади момичета, които макар да не познават лично младата помощник-възпитателка в детска градина „Червената шапчица“, са били докоснати от каузата и решили спонтанно да инициират концерта.
Засега участието си в подкрепа на младата Джанет са потвърдили Били Хлапето, ансамбъл „Найден Киров“, танцова формация „Импулс“, Софи Бард и танцов състав The Center. Поканени са и други изпълнители, които все още не са потвърдили, че ще застанат зад каузата.
Билетите за благотворителното събитие ще се продават срещу 10 лева. Своята съпричастност вече са изявили няколко фирми, които ще купят билети за служителите си и ще направят дарения по сметката на Джанет.
От около две седмици младата жена, която е майка на 5-годишно момченце, е настанена в клиника „Анадолу“ в Истанбул, а при нея са майка й и съпругът й. За първия цикъл на химиотерапиите са необходими 17 535 евро, а за трансплантацията на костен мозък около 84 500 - 144 830 евро, което е непосилно за семейството на младата учителка. 
Затова е отворена банкова сметка на името на съпруга на Джанет в ОББ АД, по която се събират средства за лечението:
BG70UBBS80021448325010
Юксел Мюбединов Тахиров