Световна премиера на рок симфонията Queen`s hits на композитора Любомир Денев ще омагьоса русенската публика тази вечер от 20 ч на сцената на Летния театър. Симфонията по хитове на една от най-популярните рок групи е написана специално за поредицата „Класиката среща...“, която вече поредна година се осъществява от русенските филхармоници по идея на директора на операта Найден Тодоров. 
След успешните представяния на концертите „Класиката среща Бийтълс“ и „Класиката среща АББА“, тази година в афиша на летния музикален фестивал „Сцена край реката“ стои посвещението на срещата на класиката с безсмъртните изпълнения на Фреди Меркюри и неговата група „Куин“. 
Това е първата ми среща с „Куин“, тъй като когато са били на върха, аз още не съм бил роден, обясни младият диригент Димитър Косев, под палката на когото ще премине концертът тази вечер. „Куин“ е пресечна точка за най-любимите за мен класика и рок, обясни маестрото, който е роден в Русе през 1992 година. Това е и годината, в която се изпълнява за първи път хитът „Барселона“ на Фреди Меркюри и сопраното Монсерат Кабайе. Днес русенци ще чуят култовата песен в изпълнение на солистката на Русенска опера Владислава Гарвалова и госта Теодор Койчинов. 
Именно Койчинов, финалист в едно от най-успешните издания на „Мюзик Айдъл“, е изпълнителят, на когото са поверени 10 от песните на „Куин“ в концерта. Майка ми е виновна да съм много привързан към тази музика, призна Койчинов и разказа, че като бил дете, майка му донесла вкъщи три касетки с пиратски запис на „Куин“ и оттогава Фреди и групата станали негови кумири.