С осемчасови забавления на три сцени ще бъде отбелязано откриването на многофункционалната зала „Булстрад Арена“. За официалната церемония се очаква да пристигнат премиерът Бойко Борисов, министрите на спорта и регионалното развитие Красен Кралев и Лиляна Павлова, както и спортният министър на Румъния. На тържественото събитие ще присъства основният акционер Пламен Бобоков, кметът на Русе Пламен Стоилов, главният изпълнителен директор на „Булстрад“ Румен Янчев, мениджърите Борислав Велков и Иван Драндийски и народният представител Пламен Нунев.
Началото на събитията ще бъде поставено в 15.30 часа. На две външни сцени пред залата ще тече горещо „Warm up“ DJ парти. Разказвачът на приказки Ники Станоев пък ще зарадва малчуганите със своите истории, а героите му ще оживеят в картини, рисувани на момента. Предвидена е сцена за изява и на местни таланти.
Баскетболните шампиони от „Дунав“ ще дават уроци на всички желаещи от 16 часа. За гостите има организирана и томбола с награди от „Кока Кола“, „Приста Ойл“ и магазините CBA. За първи път в Русе, малко след 17 часа ще се проведе и футболното шоу „Човекоджага“. Специфичното при него е, че играчите се движат ограничено по подобие на традиционна джага. За забавата на публиката ще се грижи Димитър Туджаров-Шкумбата.
В 19 часа посетителите ще прекрачат прага на залата под тържествения съпровод на Русенския духов оркестър. Русенският митрополит Наум ще освети новото съоръжение. Началото на церемонията ще бъде поставено от талантливата Тереза Тодорова, която ще изпее химна на България. С изпълнение на „Камино“ чаровната Тереза ще закрие официалната част на тържеството и ще направи преход към първото дългоочаквано събитие в „Булстрад Арена“ - концертът на примата на българската естрада Лили Иванова.  

Плочите пред залата изработени
по цвят на химикалка


Единствена по рода си настилка на площ от три декара е положена пред многофункционалната зала „Булстрад Арена“. Специфичното е, че цветът на плочите е създаден специално за целите на проекта. За да се постигне уникалния нюанс на бордото, за мостра е използвана обикновена химикалка.
Плочите и паветата са произведени по нова за страната автоматизирана технология. Те са в два цвята - стандартно сиво и тъмно бордо.