По-скоро изключвам възможността за победа на кмет на първия тур на местните избори тази есен, заяви вчера на пресконференция народният представител от Патриотичния фронт Искрен Веселинов. Шансът за победа на първи тур същестувал само при положение, че избирателната активност е 40 процента, а кандидатите не са твърде много. 
Веселинов обеща ВМРО да обяви своята кандидатура за кмет на Русе на празника Илинден. За ВМРО обаче Илинден се отбелязва не на вчерашния 20 юли, както е по сегашния календар, а на 2 август, поясни Веселинов. 
Според депутата обявяването на кандидатурата се бави, тъй като се изчаква да се споразумеят както двете партии от Патриотичния фронт, така и петте в Реформаторския блок.
Твърде много са субектите, иначе казано, голяма е политическата шарения и при нас, и при Реформаторския блок, а това бави преговорите, каза Веселинов. Така или иначе, на 2 август ние ще пазим дадената дума и ще обявим нашата позиция, добави той. И подчерта, че ако бъде издигната неговата кандидатура за кметския пост в Русе, това ще означава, че той ще тръгне към този ангажимент с цялата сериозност и отговорност на ситуацията.
Ако направя тази заявка, значи съм поел своята отговорност, добави Веселинов и обясни, че ако бъде избран за кмет, ще напусне парламента, за да се посвети на управлението на Община Русе. Успеем ли да се обединим, мога да ви уверя, че един блок между Патриотичния фронт и реформаторите би имал дори потенциал да бъде първа политическа сила в Русе, увери оптимистично депутатът. 
Той отново съобщи исканията на ПФ за промени в  закона за енергетиката, които да задължат ЕРП-тата и „табуираните“ износители също да правят своите отчисления от приходите, както и да се въведат зелени сертификати за производителите на зелена енергия. Доволни сме, че в резултат на нашия натиск и НПО бе постигната отсрочка в повишаването на цените за тока, отчете русенският депутат.