32-годишният Димитър Димитров, който на 11 януари уби жестоко жена си Желязка, отива на съд. Той не само ще отговаря за над 30-те удара с нож в тялото й, но и, че го е направил предумишлено, тоест - планирал е да я премахне предварително.
Има данни, че 30-годишната Желязка, с която младият ром живеел на семейни начала във Ветово, се е мъчила да се защитава и да се съпротивлява на озверелия мъж, но не успяла. Самият Димитър направи самопризнания за стореното. 
Убиецът вече е съден 4 пъти, като в два от случаите става въпрос за измами за суми около 2000 и 4000 лева преди десетина години. Макар да били безработни, двамата живеели при много добри условия. От съвместното си съжителство имали четири деца - на 13, 9 и 4 години, както и още едно дете, което той не е признал за свое. Най-голямото, 13-годишната Поли, всъщност вече живеела на семейни начала във Ветово с бъдещия си съпруг. Желязка пък имала и още едно дете от друг мъж. 30-годишната жена от известно време се оплаквала на мъжа си, че животът й тежи и че не се чувства добре. След терзанията той решил да я убие, като търсел удобен за това момент. Въпросната неделна вечер взел кухненски нож и уж решили да изпушат по цигара, но вместо това се стигнало до планираното и обмисляно решение на Димитър да избави Желязка от мъките й.