Ако в излъсканите до лека досада бастиони на западноевропейската бюти индустрия омайват със сложни термини и обещания за вечна младост, бихме могли да стъпим по-здраво на земята, спомняйки си за прекрасните български традиции в еко спа процедурите. Терапиите, базирани на най-доброто в националните обичаи, разбира се са комбинирани с постиженията на хай технологиите в жанра. Но в масажа с родопски керемиди от натурална глина и полирани с лак без олово има нещо особено очарователно и най-вече полезно за здравето.

"Не говорим за мода, а за трайна и убедителна тенденция. В еко спа церемониите всичко се прави с чисти продукти от некултивирани, специално селектирани билки. Използват се не само лечебните свойства на растенията, а и концентрираните в меда минерали, витамини и ензими, за да се релаксира и ревитализира кожата. Със същия успех се прилага и киселото мляко. Терапията е за подмладяване, омекотяване и хидратиране в дълбочина. Ефективността на бактерията lactobacillus bulgaricus e запазена по специална технология, използвана за първи път в света. Активните съставки са екстрактирани в най-престижните лаборатории във Франция", коментира мастер Цветелина Маймарова, преподавател в Лидера академи.

Особено подходящи за всички видове и възрасти кожа са свещенодействията със 100 процента натурален шоколад. Защото, както е известно, какаото е изобилие от стойностни елементи. То съдържа минерални соли, които борят целулита, витамини, хидратиращи епидермиса, антиоксиданти, блокиращи застаряването, кофеин, помагащ за свалянето на излишните килограми, полифенилни съединения, забавящи процесите на "повяхване". Няколко продукта са изключително подходящи за масажи. Първият от тях е регенериращо билково масло - с карите, жожоба, бадеми, маслини и конкрет от некултивиран български невен. Подхранва и регулира хидролипидния баланс на кожата, не запушва порите и има пречистващ ефект. Сред другите продукти е олио с лайка или с водорасли.