Цветя пред бюст-паметника на Васил Левски в двора на едноименното русенско училище поднесоха войводите от ВМРО. В деня, когато се навършиха 178 години от рождението на Апостола, от патриотичната организация почетоха паметта на една от най-светлите личности в българската история.
Във времена на постоянна криза на ценностите, в каквито живеем днес, е повече от наложително да имаме здрава опора, която да ни обедини като народ, способен да кове сам своето настояще и бъдеще, каза народният представител от Патриотичния фронт Искрен Веселинов. 
От ВМРО припомниха, че от доста време отлежава идеята, предложена от техните общински съветници, в Русе да има паметник на Апостола. През 2014 г. предложението на Искрен Веселинов и Стефан Бучаков беше гласувано от Общинския съвет и по процедура следва да се създаде работна група, която да организира конкурс за изработка на паметник в цял ръст. 
Впоследствие и надпартиен и неполитически  граждански инициативен комитет поиска изграждането на монумент на Апостола, като все още има разногласия с общинския съвет за мястото на поставянето му.