В място за разхлада и отмора се превърна брегът на Дунав след измерените вчера над 36 градуса. 
Към 15 часа в Русе температурата беше 35.5 градуса, но по-рано през деня температурата бе стигнала 36.3 градуса, съобщиха за „Утро“ от Националния институт по метеорология и хидрология.
Парещите стойности изпратиха на различни места край реката десетки малки и големи да събират тен, да плуват или просто да се отдадат на почивка под сянката на чадъра близо до така ценната в горещините вода.
Най-голямо забавление реката донесе на малчуганите, които се почувстваха досущ като на морския бряг и се отдадоха на безкрайни игри в пясъка и водата.
„И тук е мръсно, но къде е чисто“, заявиха родители и обясниха, че не се притесняват за здравето на децата си. Освен това спазвали свои правила - да не ги пускат навътре, а само на брега, за да си потопят крачетата и задължително да ги намажат със слънцезащитен продукт.
Горещините ще отстъпят във вторник, когато се очаква понижение на температурите с няколко градуса, но бързо ще се завърнат и през следващия уикенд крайдунавските плажове отново ще бъдат пълни с търсещи прохлада хора, прогнозират синоптиците.