Русе остана без медал на турнира за кадети и кадетки „Русенски легенди! Разочарованието бе най-вече за президента на федерацията Валентин Йорданов, който не дочака отличие от общо само двамата борци на „Юнак“. Надеждата дори за първото място - националът Тургай Юмергюве, загуби на 63 килограма от състезател на Молдова и съперник от „Стремци“. Две поражения в тази категория записа и Мурад Акифов.
А зрителите в зала „Дунав“ изживяха истински празник! Звезда до звезда - Валентин Йорданов, Огнян Николов, Рахмат Сукра, Валентин Гецов, Валентин Савов, световният шампион в класическата борба Николай Гергов. И Станка Златева! 
Петкратната световна шампионка изгледа схватките от трибуните. И призна пред „Утро“: „Може би един ден ще работя като треньорка“. 
С какви очи гледа към Олимпиадата в Рио де Жанейро?
„Май че вече съм уморена. Предишните травми също си казват думата. Ще видим!“, отговори Станка с леко тъжна усмивка.
Най-добрата българка в борбата бе наградена с плакет от кмета на Русе Пламен Стоилов. Той сложи официалното начало на състезанието с приветствие към 130 участници от Германия, Молдова, Румъния, Гърция, Македония, Турция и България.
Стоилов пък получи от Валентин Йорданов скулптурна творба с борцов сюжет, дело на русенския майстор Дилян Хубанов. 
Плакет от шефа на федерацията имаше и за управителя на „Нетуоркс България“ Свилен Максимов, чиято компания бе сред спонсорите на турнира.
Федерацията почете с награда и бащата на Тайбе Юсеин - Мустафа. Той бе в залата, в която именитата му дъщеря записа първите си международни успехи.