На 75-годишна възраст почина бившият треньор на испанския национален отбор по футбол и легенда на световния футбол Луис Арагонес. Новината бе съобщена от Испанското национално радио, позоваващо се на информация от лекарите на Атлетико Мадрид. Арагонес е починал в 6.15 сутринта, в клиника "Семтро де Мадрид".

В дългата си кариера на футболист и треньор Арагонес постига големи успехи със своя Атлетико Мадрид. Специалистът беше в основата на похода на "фурия роха". Под негово ръководство Испания стана европейски шампион през 2008 г.

Четири пъти е заставал начело на Атлетико, и четири години води националния отбор. Единственият отбор, извън Испания, на който Арагонес е бил старши треньор, е последният му клуб Фенербахче.

Основната част от кариерата на Арагонес като футболист преминава в "Атлетико" (Мадрид). Там той играе между 1964 и 1974 г., като в 372 мача отбелязва 172 гола.

Веднага след това става треньор и шест години води "дюшекчиите". След това още три пъти е начело на отбора от "Висенте Калдерон".

Във визитката на Луис Арагонес има четири титли на Испания, три като играч и една като треньор. Четири купи на страната, Суперкупа, Интерконтинентална купа, Суперкупа на Испания, и европейска титла като треньор. Като футболист Арагонес става голмайстор на първенството през сезон 1969-70.