Ръководството на Дунав Русе планира 10 контролни срещи между 2 и 19 февруари, с които да подготви максимално добре играчите за пролетния дял от Б група.

Още утре дунавци се изправят срещу Добруджа на изкуствения терен до стадион "Дружба" в Добрич, а след това потеглят за Карнобат, където ще тренират за основния етап от подготовката си.

На 3-ти, в понеделник, съперник на тима от Русе от 14 часа на своя стадион ще е Стралджа. На 4-ти Дунав играе с Нефтохимик в Карнобат, а на 5-ти отборът пътува до Несебър за мач с едноименния тим.

След почивка от 1 ден русенци ще играят с Ботев Гълъбово, но мястото все още не е уточнено. На 8-ми, в Карнобат, Дунав ще премери сили отново с Нефтохимик. Лагерът ще завърши с двубои срещу третодивизионния бургаски Мастер на 12-ти от 13 часа в Поморие и срещу Созопол на Св. Валентин от 13 часа в Карнобат.

Подготовката ще приключи окончателно с престижно гостуване на лидера в елита Литекс в Ловеч на 16.02 от 14 часа. За 19-ти е предвиден спаринг със Светкавица най-вероятно в Търговище.