Камен Милков е кандидатът за кмет и водач на листата за общински съветници на коалиция „Нова алтернатива за Русе“. Това стана ясно на пресконференция вчера, в която участва и председателят на партия „Нова алтернатива“ Николай Цонев. 
Целта на нашата коалиция е да съберем хора с доказан професионализъм, известни за нашия град, постигнали доста в личен план. Искаме да разчупим статуквото, което в момента съществува, коментира Милков. Той заяви, че ако бъде избран, основните теми на коалицията, по които ще работи, са екология, опазване чистотата на града, културата и културно-историческото наследство. Дунав е друга наша тема, защото ние трябва да обърнем лицето си към тази величествена река, тъй като през последните години Русе е обърнал гръб на реката, каза още кандидатът за кмет. 
Николай Цонев посочи, че „Нова алтернатива“ е издигнала кандидати за кметове и общински съветници в 35 общини, като се надяват да развият своята дейност в цялата страна. Кандидатурите ни навсякъде са на хора с доказан професионализъм, желаещи да се развиват в България и децата им да останат в страната, допълни още той.