Двама затворници се изправиха един срещу друг в съда, след като единият претендира, че другият му е обещал да му даде 200 000 лева. За целта бил подписал запис на заповед. И тъй като не видял обещаните пари, мъжът си ги поиска по съдебен ред.
Натопеният затворник бе категоричен, че изобщо не е поемал такова задължение. Обясни, че не помни да е подписвал подобен документ, а ако го е сторил, е било в момент на наркотичен делириум. Затворникът призна, че от близо 15 години е на хероин и зад решетките състоянието му се влошило, тъй като нямал възможност да се друса редовно. Често изпадал в абстиненция, имал разстроена мисловна дейност, неадекватно поведение,  изпадал или във възбуда или в депресия, нямал реална представа за обкръжаващата го действителност. Вероятно очакващият лесни 200 000 лева се възползвал от това негово състояние, за да го заблуди и да го принуди да подпише документа.   
Експертизите по делото показаха, че действително подписът върху документа, който обещава крупната сума, е положен от наркозависимия затворник. Оказало се още, че той неведнъж е бил гост на Центъра за психично здраве, но е бил адекватен и разбирал какво прави.
Въпреки това обаче състав на Русенския окръжен съд сметна, че записът на заповед е с невярно съдържание. Причината - посочено било, че е издаден в София, а затворникът, който уж го е подписал, не е бил в затвора в столицата и няма как да е сложил подписа си върху него. Заради това съдът отхвърли искането за изплащане на претендираните 200 000 лева. Решението може да се обжалва пред Апелативния съд във Велико Търново.