Ръководството на ФК „Дунав“ подписа вчера договор с доскорошния футболист на „Монтана“ Ерик Почански. Контрактът с офанзивния халф е за една плюс една година. През последните дни последното ново попълнение тренираше инкогнито с русенския отбор.
Привличането е много силен трансферен ход. Играчи като него, Мартин Ковачев и Станислав Антонов със сигурност добавят класа на отбора.
Ерик Руменов Почански е роден в Девин на 15 април 1992 година. Висок е 172 сантиметра, тежи 62 килограма. Първите му по-сериозни стъпки във футбола са в школата на „Чавдар“ /Етрополе/. Играе за мъжкия отбор на този клуб в продължение на 3 години и е съотборник на миналия през ЦСКА сегашен футболист на „Палермо“ Ивайло Чочев. През последните два сезона бе част от тима на „Монтана“. През първенството 2014/2015 година бе неизменен титуляр за монтанския тим, чийто треньор е Ферарио Спасов. Помогна за тима за промоцията му в „А“ група с реализирани 5 гола.  
„Монтана“ е на доста добро организационно и финансово ниво, но нямам мотивация да играя за този отбор“, изненадващо заяви Почански в края на юни пред медиите и се раздели с клуба по взаимно съгласие. 
Силните качества на бившия младежки национал Почански са отличната техника и чувството за импровизация. Обикновено играе като десен външен халф, но се справя добре и като човек, който действа зад гърба на нападателите.     
Футболистите на „Дунав“ ще пътуват днес за Велико Търново, където ще изиграят последната контрола от предсезонната си подготовка. Мачът с „Етър“ на стадион „Ивайло“ ще започне в 18 часа.
Първият официален двубой на дунавци ще е на 25 юли, когато ще гостуват на „Лудогорец 2“.