С горчиви сълзи бе полята срещата на германския канцлер Ангела Меркел с бежанци от Пакистан, съобщава The Local. Пакистанско момиче, което се казва Рим, сподели, че четири години е учила в училище в Германия и вече знае отлично немски и английски. Девойката допълни, че много би искала да продължи обучението си. Но семейството й е принудено да напусне страната, тъй като е било временно пребиваващо.

Меркел попари момичето с думите: "Разбирам, но политиката е нещо твърде сложно. Хиляди палестинци живеят в бежански лагери в Ливан. Ако сега ние кажем: "Всички вие можете да дойдете и да останете тук", ние просто няма са се справим с подобна ситуация". Думите на канцлера предизвикаха поток от сълзи у малката Рим.

Меркел се опита да успокои момичето, погали го по главата и му каза, че тя е "свършила добра работа", но думите й не успокоиха малката пакистанка.

Видеото от срещата набра популярност в интернет, а в социалните мрежи се появиха коментари, че поведението на канцлера не е било нито подобаващо, нито е успяла да успокои момичето с правилно поведение и добри думи.