Талантливата русенска певица Габриела Йорданова пожъна пореден триумф - този път на заключителния етап на музикалното състезание Italia music festival, който се проведе в Рим. В авторитетния фестивал България участва за първи път, като Габи се представи блестящо.
Прослушването в кастинга се води от маестро Фабрицио Берлинчони, написал песента победител на конкурса за Детска евровизия 2014, както и песни за звезди като Андреа Бочели и Адриано Челентано. Друг член на журито, което прослушва участниците, е Дариана Куманова - най-младият доцент от България в академия „Сан Ремо“ и един от най-авторитетните педагози по поп и джаз в Италия. 
В големия финал участие взеха по 7 изпълнители от група от 11 до 19 години. Талантът и артистизмът на Габриела италианците оцениха с бурни аплодисменти. Журито с патрон Рита Сперанца присъди на русенката голямата награда на фестивала. Тя се състои в написване и продуциране на нова песен специално за нея от композитора Фабрицио Берлинчони. Габи получи и наградата на пресата.