Резултатите от второто за учебната 2015-2016 година класиране за прием в детските градини в Русе вече са публикувани в сайта на Общината. За обявените 280 места за всички групи се състезаваха 134 деца, от които 67 са класирани за първа група. В градините има много свободни места, но въпреки това останаха 28 малчугани от всички групи, които не са приети заради упоритостта на родителите да са в конкретна детска градина, обясни за „Утро“ шефът на общинския отдел „Образование, младежки дейности и спорт“ Сашо Щерев. Той посочи, че срокът за записване започна от 13 юли и продължава до 24 юли. Третото класиране пък се очаква да бъде обявено в началото на септември.  
Най-силен наплив традиционно има към учебните заведения в центъра и в кварталите „Здравец“ и „Възраждане“, а родителите избират забавачница, която да е близо до дома или работата им.
В бюджета на Община Русе за тази година за издръжка на целодневните детски градини и подготвителна полудневна група са планирани 2 550 000 лв., а за оборудване 40 000 лв. Предвидени са и 22 000 лв. за наем на детска градина „Радост“.