Четири години затвор при общ режим и отнемане на книжката за срок от седем години е окончателната присъда, която трябва да изтърпи 22-годишният Димитър Петров, сметна състав на Върховният касационен съд /ВКС/. С решението си магистратите на последна инстанция потвърдиха наказанието на колегите си от Апелативния съд във Велико Търново. С малка подробност - преквалифицираха престъплението на младия пиян шофьор, който уби двама души по време на гонка в Сеново, в по-тежко. От това обаче не последва промяна в размера на присъдата му.
Оспорването на наказанието на младежа пред последната инстанция дойде от страна на прокуратурата и близките на загиналите при катастрофата на 13 юли 2013 година. Те се възпротивиха, че на втора инстанция присъдата, която Димитър чу от Русенския окръжен съд - 6 години затвор и 9 години без книжка, бе намалена с по две по години.
През октомври 2014 година Димитър направи пълни самопризнания, че на 13 юли 2013 година е причинил по непредпазливост смъртта на двама души и е застрашил живота и здравето на още двама, след като в центъра на Сеново карал бясно, безразсъдно и с 0.78 промила алкохол в кръвта. В резултат на ужасяващата катастрофа загинаха 32-годишният шофьор на жигулито Мирослав Андреев и возещият се на предната седалка Симеон Димитров, на 45 години. С тежки счупвания и наранявания се оказаха две жени - приятелката на починалия Мирослав, Биляна Миткова, а с временна опасност за живота - жената на Симеон, Николинка Димитрова.
Според прокуратурата два часа преди тежката катастрофа Димитър бил на юбилей в пенсионерския клуб в Сеново. Синеокото момче не консумирало алкохол, но тогава решило да изпие няколко чаши бира. Явно това му дало кураж и сила и той решил да настигне брат си, който пътувал със своето „Ауди А4“. Димитър настъпал газта на пежото си и явно решил да демонстрира шофьорските си възможности и мощността на колата. Тръгнал да изпреварва аудито, като се престроил в насрещната лента, при което надпреварата на двата автомобила погълнала вниманието на Димитър и той изобщо не реагирал на идващото насреща му жигули.
Безспорно е, че към момента на настъпване на пътното произшествие Петров е управлявал автомобила в населено място със скорост 76.9 км/ч при максимално разрешена скорост от 50 км/ч. Категорично е, че ударът е настъпил челно, изцяло в пътното платно за движение на загиналите. Несъмнено е, че причината за катастрофата е неправомерно предприетата от младежа маневра „изпреварване“, извършена без да се е уверил, че навлизането му в лентата на насрещно движение не създава опасност за движещите се в нея. При конкретните параметри на скорост и отстояние на двата автомобила, ударът е бил непредотвратим дори чрез спиране от страна на двамата водачи, сметнаха върховните съдии. И прецениха, че предприемането на необмислена и рискована маневра, с превишена скорост, при съзнанието, че е употребил алкохол, с единствената цел да настигне автомобила на приятелите си, без да съобрази обстановката и наличието на участници в движението и на хора встрани от пътя, е довело до много тежък резултат и тежко засягане на човешки животи и съдби. 
Въпреки това обаче ВКС посочи, че Димитър не е човек с висока обществена опасност и не намери причини да увеличи присъдата му.