Новата полифункционална зала в Русе ще бъде кръстена „Булстрад Арена“ на името на генералния спонсор „Булстрад Виена Иншурънс Груп“. Срокът на договора със застрахователната компания е три години. Това стана ясно на официална церемония вчера, на която по стар обичай директорът на застрахователната компания Румен Янчев получи бяла риза от частния инвеститор Пламен Бобоков.
На събитието присъства и кметът Пламен Стоилов, който подчерта, че залата ще промени всичко в живота на Русе, защото хората я чакат 40 години.
Това не е само зала за спорт, това е зала за конгресни събития, за култура. 6000 души да посещават залата поне веднъж седмично, означава, че няколко хиляди ще идват в града ни, ще преспиват, ще се забавляват, ще пазаруват в магазините. Това ще е един мощен стимул за дребния и средния бизнес, за хотелиерството и ресторантьорството. Залата обаче има една много по-важна роля - това е самочувствието на Русе като център на културата, спорта и събитията в региона и цялата страна, защото нашата зала е най-модерната, красивата и функционална от всичко това, което го има в България, коментира Стоилов. 
Генералният спонсор Румен Янчев пък посочи, че компанията присъства в Русе от 1974 година, така че е съвсем нормално да се присъединят към реализирането на тази прекрасна идея. Той не пожела да даде конкретни параметри на финансовия ангажимент, но посочи, че за всяко събитие местата ще бъдат застраховани. 
Всяка личност има своето гнездо - там, където е тръгнал и там, където иска да се прибере. За мен това е Русе - градът на моята младост, там откъдето съм стартирал бизнеса си, отбеляза Пламен Бобоков. Той увери, че „Булстрад Арена“ много скоро ще се наложи като най-добрата зала за концерти, спортни мероприятия не само в България, но и на Балканите. Русе е в центъра, на 60 км от най-голямата балканска столица и от нас зависи да превърнем обекта в истински реален пример за интензивен културен туризъм, а това е моята мечта - Русе да върне отново короната си на столица на културата в България.
От днес ще е активен новият сайт на „Булстрад Арена“ - bulstradarena.com.