Старши треньорът на „Дунав“ Николай Господинов и американецът Тод Франклин са кандидати за старши наставник на „Черно море“, разкри президентът на варненския клуб Симеон Варчев.
„Умуваме на кого да заложим“, каза Варчев.
Според наши източници черноморските шефове вече провели разговор с Господинов. Те обаче поддържали връзка и с Франклин, който ръководел в САЩ отбор от гимназисти. 
Публична тайна е, че Господинов без това щеше да напусне русенския отбор, защото тимът ще остане и тази година в „А“ група. Неговата цел беше влизане в Националната лига, затова и през миналата есен прие да се завърне в Русе.  
Идеята сега е /а тя е продиктувана от недостига на пари/ „Дунав“ да продължи участието си във втория ешелон с местни баскетболисти плюс по-опитния Николай Николов, ако той пожелае да остане, което е малко вероятно. При този нов стар вариант тимът отново по-скоро ще пада наред като през сезон 2013/2014, когато приключи първенството с една победа и 13 загуби. 
Дано да грешим и „неоценените“ при Господинов русенски баскетболисти да направят много по-силен сезон.
А положението с българския мъжки баскетбол отива към катастрофа. Игралият през последния сезон за „Дунав“ юноша на „Левски“ Евгени Хаджирусев и колегите му от националния отбор до 20 години записаха седма загуба от 7 мача на европейското първенство! Този път българите бяха сразени от Хърватия. На всичко отгоре тимът отпадна от група „А“.