Скандал избухна в ефира на Би Ти Ви между бащата на близнаците Хасан и Ибрахим Дениз Игнатов и представилата се в ефир като техен доброволен мениджър Дора Пенева-Вилчек. Ожесточеният спор се разрази пред самите деца, които присъстваха в студиото.

Ние като семейство не сме правили и не сме качвали никакви клипове на децата в ютюб. Един трезвомислещ родител никога няма да тръгне срещу децата си. Възможност за снимане в Карнеги хол няма, там има наблюдатели и камери, така че е абсурд някой да снима. Дори помолихме, ако някой все пак е качил видеоклип, да го изтрие, за да не дисквалифицират дечицата.

Това каза в началото на разговора Би Ти Ви бащата Дениз Игнатов. Близнаците са заплашени от дисквалификация от престижния конкурс „Американ протеже”. Причината според организационния комитет е, че в мрежата са качени 3 клипа с изпълнения на момчетата, което противоречи на правилата на конкурса.

Бащата на Хасан и Ибрахим обяви, че е научил за скандала с евентуалното декласиране от медиите и е изненадан откъде е изтекла информацията. Той отрече категорично децата да са декласирани.

Цялата дандания е около парите, които бяха отпуснати за участието им, каза той. Става дума за 20 000 долара, отпуснати от правителството. Готов съм да дам пълен отчет на премиера за тях, част от парите дори не са изхарчени, каза Игнатов. Той посочи, че българката с полски паспорт Дора Пенева-Вилчек се представяла за доброволен мениджър на Хасан и Ибрахим, а после поискала 15 000 евро за услугите си. Не сме вземали от нея пари, ако може да покаже такъв документ, да покаже, каза Игнатов.

Дори не сме се виждали с нея, а сме говорили само по скайп, каза той. От януари тя обещавала на децата организиране на концерти в цял свят. Според бащата няма сключен договор с Пенева-Вилчек и тя не е канена за мениджър, а сама се е предложила.

По телефона Дора Пенева-Вилчек обясни, че писмено е предложила на Игнатов да е мениджър на добра воля и работи за децата от февруари и 4 месеца е посветила на каузата на Хасан и Ибрахим. Тя написала ясно и точно, че ще работи 1 г. като безплатен мениджър. Според нея именно тя уредила участието на децата в „Американ протеже”. Живеещата в Ница Пенева-Вилчек твърди, че е платила таксата за участие в конкурса – около 2500 долара и има документ за превода.

Игнатов потвърди за плащането на таксата, но каза, че не са се разбирали да й връщат пари, няма и договор. Пенева-Вилчек обаче отговори, че с писмо тя е уведомила семейството, че няма възможност да е спонсор, но ще ги кредитира с таксата, за да не се изпусне срокът за участие. „Моят труд е подарък за близнаците, но не съм спонсор”, каза тя. Пенева-Вилчек твърди също, че именно Игнатов е правил клиповете в залата. Нещо, което той отново отрече и посочи, че няма за какво да се чувства виновен. Никой не е снимал, защото няма как, каза той и пак обясни, че наградата на децата не е отнета, защото няма основания за това.