Комплексният онкологичен център и МБАЛ „Медика“ ще си сътрудничат в лечението на чернодробни метастази или първичен карцином. Пациентите ще бъдат лекувани чрез емболизация. Интервенциите ще се извършват от доц. Елисавета Вълчева и д-р Кристиян Иванов. Целта на партньорството е предоставяне на пълно и комплексно лечение на пациентите. 
„Идеята е да направим емболизацията на чернодробни метастази рутинен за прилагане метод в нашата болница, както това вече се случи с емболизацията на простатата и на матката“, коментира д-р Кристиян Иванов. И уточни, че пациентите, които ще бъдат лекувани, ще бъдат подбрани съвместно с екип от Онкоцентъра. До дни се очаква да започне и лечението на първите болни. 
При този метод към метастазите се „изстрелват“ микросфери, които са напоени с химиотерапевтично лекарство. Така се спира кръвотокът към тумора и се въздейства на метастазата на място, без да се вреди на пациента. Благодарение на медикамента, не се налага последваща химиотерапия. При пациенти с първичен чернодробен карцином, който е хванат навреме и няма метастази, може да се стигне и до пълно излекуване.