Една година и половина условно с три години изпитателен срок и обществено порицание - това е окончателно наказание, което Върховният касационен съд наложи на София Борисова от Ветово. Жената стигна до съд за това, че на 4 септември 2014 година счупи част от камерата на журналистически екип на бТВ, тръгнал да разследва телефонните измами. София получи и обвинение за хулиганство. С решението си върховните съдии всъщност потвърдиха наложената й от Русенския окръжен съд присъда.
Ветовчанката и адвокатът й минаха през три съдебни инстанции, като настояха за минимално наказание. Причината - телевизионната камера си работела въпреки удара, който София й нанесла, тоест тя не я била повредила. Довод, който върховните съдии не споделиха.
Впрочем на първа инстанция Русенският районен съд оправда жената за счупването на камерата, с което е нанесла щети за над 1100 лева. Районните магистрати я осъдиха само за непристойното поведение, крещене и бутане на репортера Росен Цветков и оператора Любен Кацаров. За хулиганските си демонстрации тя бе глобена с 1000 лева. На втора инстанция обаче бе призната за виновна и за повреждане на камерата и отнесе условно наказание, което бе потвърдено окончателно и от ВКС.