Поредната жертва допълни ужасяващата статистика на загиналите хора по пътя Русе-Бяла. Този път смъртта застигна 75-годишен мъж, загинал на място в смазаната си до неузнаваемост кола от тежък камион.
Трагедията станала около 9 часа на пътя от Гара Бяла към кръговото да злополучния мост над Янтра. На прав участък, с добра видимост „Мерцедес Актрос“ с празна цистерна за мляко, застигнала леката кола. Вероятно фолксвагенът се е движил бавно и 59-годишният шофьор на камиона буквално го прегазил. Наложило се спасителен екип да реже фолксвагена, за да извади тялото на жертвата.
Шофьорът на камиона не успял да даде логично обяснение как се е стигнало до катастрофата. Вероятно той се е движил над разрешената скорост от 50 км/ч, което предстои да бъде установено от назначените експертизи. Направена му е проба за алкохол, която се оказала отрицателна.
Още една, но за радост далеч по-лека катастрофа е станала в събота, при която пътничка се е разминала с охлузвания на дясната ръка. 23-годишен шофьор на „Фолксваген Поло“ не пропуснал движещия се с предимство „Фолксваген Венто“ на кръстовището на ул.“Борисова“ и ул.“Мидия Енос“ и в последвалия лек удар пострадала 29-годишната пътничка до шофьора на полото. Тя е прегледна и освободена за домашно лечение.
В петък около 15 часа в Ново село 48-годишна жена е била блъсната от бус „Пежо Боксер“. Докато се движел назад, 37-годишният шофьор не видял пешеходката и я бутнал. Въпреки контузиите на главата и таза, жената отказала да бъде настанена за лечение в болницата.