И нигериец цъфна в схемите на безкрайно изобретателните телефони измамници. 
На въдицата в събота се хванала 82-годишна жена, чийто домашен телефон звъннал, а тя припознала в гласа насреща внука си. Мъжът обяснил, че спешно се налага да си вади някакви документи, но му трябват пари и поискал помощ. Не уточнил колко точно, само казал на баба си да се разбере с някой си Николай Димитров, който щял да й звънне.
След като мнимият внук затворил, въпросният Димитров светкавично се обадил на жената, накарал я да си продиктува адреса и да опише как изглежда и с какви дрехи е облечена. След това обяснил, че пред входа й ще я чака нигериец, на когото трябва да предаде 2000 лева. Без много въпроси пенсионерката стриктно изпълнила инструкциите, но щом се върнала в дома си телефонът й пак звъннал. Отново бил „внукът“, който разтревожено обяснил, че е станала грешка - нужната сума била 2000 евро, а не лева. Бабата обяснила, че са й останали още 800 лева и внукът й поръчал да ги даде на същия нигериец пред входа.
Доверчивата пенсионерка изобщо не се замислила какви ги върши и с лека ръка харизала на „нигериеца“ последните си заделени пари. След като изпълнила всички поръчения, се сетила да звънне на внука си и разбрала, че е паднала в капана на телефонните измамници.