Два от мостовете в община Иваново - в Красен и в Кошов, са с подкопани устои, нарушена настилка, изпочупени носещи греди вследствие от наводненията през зимата, а преминаването през тях е забранено, съобщи областният управител Стефко Бурджиев. Той посочи, че за всяко едно от съоръженията са необходими по около 120-150 хил. лева, тъй като те са еднотипни, и изрази надежда Междуведомствената комисия да вземе решение и да отпусне средства, а двата моста да бъдат възстановени през лятото. По тях минава тежка селскостопанска техника, в това число за торене, пръскане и прибиране на реколтата, и рискуваме да останем изцяло без тях, коментира още Бурджиев. 
Той е дал указания на кмета на община Иваново Георги Миланов да забрани преминаването през тези мостове, но в нарушение на тази забрана някои от водачите рискуват, като минават оттам. 
До миналата седмица терените все още бяха преовлажнени, изпратих екип на място да огледа, за да се предприемат дейности по възстановяването на дигите, обясни областният управител, като допълни, че има подготвен сериозен проект, който отлежава в Междуведомствената комисия.