След успешното отваряне на новия си завод в Русе през миналата година, “Витте Аутомотив България” разширява дейността си в крайдунавския град, като отново отваря врати в обновената сграда на ул. “Дунавски кът”7, наета преди години от “Аристон С”. Там ще започне производство на съвсем нов продукт - шарнири за заден капак на луксозните автомобили “Ауди A6” и “Ауди A8”, съобщиха вчера от компанията.

Новите производствени линии ще започнат да функционират от средата на месец юли. Работата ще започне на трисменен режим, като новите работни места до края на годината ще надхвърлят 40. До сега целият нает персонал бе обучен и подготвен в заводите на групата от специалисти на място в Германия.

В края на годината ще започне и производство за новите модели на “Волво” S60 и S90.

Във връзка с разширяването на дейността “Витте Аутомотив България” за пореден път обяви откриване на нови работни места.

През миналата година работещите във “Витте Аутомотив България” се увеличиха със 100 души и към края на годината заетите в завода достигнаха 365 души. Към края на април броят им вече наближава 450. Компанията обаче все още изпитва нужда от персонал. Наскоро фирмата организира ден на отворените врати за реклама на предлаганите от нея възможности за работа, като организира дори няколко автобуса за желаещите да разгледат завода от Разград.