Отборът на „Нефтохимик“ /Бургас/ се очертава като основен съперник на „Дунав“ за първото място в първенството на „Б“ група. Бургазлии разкриха, че ще атакуват промоция в елитния ешелон с начален бюджет от 1 200 000 лева. Сумата е подсигурена от Община Бургас и две местни фирми, работи се и по подписване на договори с други спонсори.
Старши треньор на отбора е героят от световното първенство през 1994 година в САЩ Радостин Кишишев. Неговият тим обаче загуби изненадващо в последната си контрола с 0:1 от „Ботев“ /Гълъбово/. 
Ако издържи финансово, „Спартак“ /Плевен/ също ще играе основна роля в „Б“ група, смятат специалистите. Спартаковци разполагат с дълга и равностойна резервна скамейка, играят опростен, бърз, техничен и динамичен футбол. Победиха ЦСКА с 1:0, уговориха и контрола с „Литекс“. В Русе срещу „Дунав“ се измъкнаха с 0:0.   
„Локомотив“ /Горна Оряховица/ запази ядрото си от миналия сезон, в който бе така близо до „А“ група. Голмайсторът Янаки Смирнов обаче е пред подпис с „Лудогорец“, с чийто тим парафира вече защитникът на „Локомотив“ /Мездра/ Христо Попадиин. Двамата ще се обиграват в дубъла на шампионите, което значи, че ще играят срещу дунавци. 
Познавачите на стандартите в „Б“ група смятат, че „Добруджа“ със сигурност ще се намеси в битката за Топ 4. Този отбор се представяше колебливо, когато старши треньор бе бившият национал Светослав Тодоров, но приемникът му Димчо Ненов го стабилизира. „Добруджа“ играе силов, подреден и рационален футбол без много фантазия и въображение.
„Лудогорец 2“ и „Литекс 2“ ще са Гара Разпределителна при раздаване на визите за „А“ група. Тези отбори нямат право на промоция в елита, но са съставени от перспективни футболисти, които във всеки мач ще се борят за шанса да бъдат привлечени в първите си тимове.
Абсолютен малшанс за „Дунав“ е, че жребият прати тима в първия кръг да гостува в Разград, а в третия - в Ловеч. Като за начало играчите от вторите отбори на „Лудогорец“ и „Литекс“ ще са надъхани за доказване до предела на възможностите си и адреналинът им ще е много по-висок за разлика от средата или към края на сезона. „Дунав“ обаче трябва да се справи на старта и при тези обстоятелства в мечтата на феновете да видят отбора си като претендент за влизане в „А“ група. Ремита в Разград и Ловеч няма да се лошо начало.