Магдалена Малеева и Рене Стъбс триумфираха с титлата на двойки в турнира за бивши тенисистки на „Уимбълдън”. Българката и австралийката обърнаха легендарната Мартина Навратилова (САЩ) и Селима Сфар (Тунис) с 3:6 7:5 (10:8) на финала на надпреварата. В нея състезателите се включиха след поименна покана от организаторите.

Навратилова и Сфар направиха ранен пробив и поведоха с 3:1. След това те задържаха предимството си и спечелиха първия сет с 6:3 след втори пробив. 

Преди началото на втория сет срещата бе прекратена заради дъжд и в крайна сметка се наложи да бъде преместена на Централния корт, за да се доиграе при затворен покрив.

Малеева и Стъбс пробиха съперничките си и поведоха с 1:0 във втората част. До края на този сет българката и австралийката повеждаха още на три пъти с пробив аванс, а при 6:5 не сгрешиха при подаването си и след 7:5 изравниха резултата. 

Победителките в турнира трябваше да бъдат определени в решителен шампионски тайбрек. В него Навратилова и Сфар започнаха с минипробив и поведоха с 4:1, но Малеева и Стъбс изравниха до 4:4 точки. При равенство 7:7 българката и австралийката направиха две поредни точки, осигурявайки си два мачпойнта. Те обаче се възползваха едва при втория и спечелиха трофея.