Футболистите на „Дунав“ завършиха 0:0 в домакинска контрола срещу „Спартак“ /Плевен/. Двубоят бе изгледан от бившата звезда на спартаковци и националния отбор Пламен Гетов. 
„Небесносините“ играха много по-солидно в сравнение с проверката преди само 3 дни срещу „Добруджа“ /1:2/ и заслужаваха победата. Основните разлики от двубоя с добричлии бяха по-високото темпо, бързината при разиграване на топката и здравата преса на всички звена. Особено през първото полувреме „Дунав“ надигра спартаковци, пристигнали в Русе с високо самочувствие след победата си в контрола с 1:0 срещу новия третодивизионен ЦСКА. Дунавци разгърнаха интересни и скоростни атаки, но все нещо не достигаше при центриранията от фланговете и в ситуациите, когато трябваше да се нанесе последен изстрел. 
„Спартак“ се отърва! Ивайло Раденцов разтресе напречната греда след страховит удар от фаул, заформиха се и няколко мелета. После Михаил Милчев намери с дълъг пас Мартин Ковачев, който изникна зад защитата, стреля с глава, но топката мина покрай дясната греда. 
„Дунав“ отстъпи за кратко с крачка назад само по средата на второто полувреме, когато поизпусна средата на терена. Иначе отборът отново намери сили да изплете бързи флангови атаки и изпълни доста корнери, при които не се стигна до гол само заради липсата на малко повече прецизност и спокойствие при завършващите подавания.
Тимът се хареса с борбеността си и раздвижения футбол с едно докосване на топката. Вярно, грешките не бяха малко, но се видя например, че защитата с „гросмайстора“ Мартин Ковачев в сърцето й стои все по-стабилно. Ковачев бе като швейцарски часовник - точен, обран, умен, сърцат. По едно време тръгна и в атака. По-спокоен до него като че ли вече е и Михаил Милчев, който навъртя сериозни километри за централен защитник. Бековете Николай Парнаров и Атанас Атанасов се потрудиха здраво в двете фази на играта. Халфовете също се хвърлиха за битка, но можеха да бъдат по-изобретателни в конструктивните си задачи.
Атаката! Мирослав Будинов проля много пот и свърши доста черна работа, но почти не получи удобни топки. Деян Лозев се стара, но бе някак нервен. Закъсня на няколко пъти при отиграване на топката, бе нервен и припрян. Това момче обаче има качества. 
Чакъров бе по-добър от мача с „Добруджа“, ала той може толкова много, че всичко, което направи в събота, може да се маркира само като знак, че тепърва ще влиза във форма. 
Петър Патев се включи неочаквано свежо като дефанзивен халф. Той влезе като смяна на поуморения Ивайло Раденцов и спечели важни топки в средата на терена. 
Следващата контрола на „Дунав“ ще е на 18 юли, когато отборът ще гостува на „Етър“. После идат мачовете на истината с първия двубой за първенство срещу втория тим на „Лудогорец“ в Разград на 25 юли. 
„Дунав“: Луков, Парнаров, Ковачев, Атанасов, Милчев, Димов, Лозев, Раденцов, Будинов, Чакъров, Димитров (Христов, Антонов, Петков, Патев, Станчев, Колев, Читаков).