Журналисти, туроператори и издатели от румънската Асоциация на пишещите за туризма журналисти и писатели бяха на тридневно посещение в Русе и разгледаха с интерес част от туристическите съкровища на града и региона.
Интересът на групата, водена от председателя на асоциацията и редактор на престижното списание „Живописна Румъния“ Михай Огринжи, е провокиран от богато илюстрираната публикация за историята и забележителностите на Русе и околностите в сайта на организацията, предоставен от изпълнителния директор на Асоциация „Еврорегион Данубиус“ Лили Ганчева. В делегацията, дошла да се увери с очите си в туристическия потенциал на града и региона, бе директорът на една от най-големите туристически агенции в Букурещ и член на Букурещката търговско-индустриална камара Сорин Николеску.
В края на гостуването румънците похвалиха модерния европейски облик на Русе и оцениха високо туристическия му потенциал. Впечатленията си гостите ще опишат в изданията, за които работят, а Лили Ганчева получи покана от Михай Огринжи да стане постоянен сътрудник на „Живописна Румъния“, за да популяризира възможностите за туризъм в Русе и други български региони.