Собственик на масленозелено ауди миналата вечер е използвал градския площад за дрифт полигон. Късният час и празните улици очевидно са вдъхновили за подвига любителя на силни усещания и той, без да му мисли, въпреки охранителните камери на Общината, развъртял автомобила си. Екшън изпълнението на джигита било забелязано от посетителите на съседните заведения, а съвестен свидетел заснел клипче с изпълненията на аудито и го изпратил на сайта „Русе нюз“.     
Според него инцидентът се е разиграл след 21 часа.
Корсаджиите от центъра за видеонаблюдение са забелязали екшън героя. Точно в колко часа са го засекли те, не стана ясно, но се разбра, че в 22,11 часа е подаден сигнал към полицията, че ауди върти гуми на площада. Докато силите на реда обаче пристигнат, автомобила вече го нямало.
Според кмета Пламен Стоилов записите от камерите са предадени на полицията, за да може нарушителят да бъде установен. Проблем е обаче зацапаният номер на аудито. Според кмета общинските охранители са действали правилно в съответствие с инструкциите, тъй като те нямат права да проверяват документи и да задържат граждани. Ако бяха излезли срещу джигита, можеше да хукне да бяга и да се случи беля, каза още кметът. Той благодари на човека, подал сигнала.
За да се сложи край на подобни изпълнения на площада, кметът се зарече на подходите на площада да бъдат поставени заключващи се скоби, които да възпрепятстват колите. 
Пламен Стоилов коментира още, че през следващата седмица Националното сдружение на общините в Република България ще поднови преговорите с правителството и министъра на вътрешните работи за законодателни промени, които да дадат възможност на общинските служби от рода на КООРС да имат по-големи правомощия при опазване на обществения ред - т.е. общинарите да проверяват документи и да задържат нарушители до идването на полицията.