Ако имате милиарди за харчене и нищо за правене, бъдете сигурни, че едно от първите неща, за които ще се сетите, е почивка на някое луксозно или отдалечено място. В класацията за десетте от най-предпочитаните дестинации за милиардерски почивки естествено попадат Малдивите и Бермудите, но интерес предизвикват и още екзотични дестинации. Представяме ви топ 10 на най-скъпите и желани места за почивка:Малдивите
Доста от най-богатите хора в Азия инвестират парите си на Малдивите. Ето защо част от милионерите и милиардерите предпочитат тази дестинация като една от най-луксозните в света.

Ибиса
Искате ли парти – отидете в Ибиса. Там се намират едни от най-известните нощни клубове в света, а освен това наличението на частни плажове е притегателна сила за богаташите.

Остров Некер
Островът е собственост на милиардера Ричард Брансън и може да бъде нает от най-много 28 души едновременно. Да, наистина – това няма да е евтино, но какво са 62 000 долара на вечер за милиардер.

Остров Лаукала
Лаукала е собственост на Дитрих Матешиц, собственик на Red Bull. В случай че искате да го наемете, ще трябва да заплатите 150 000 долара на вечер. За тази цена ще може да настаните 72 души в 24-те вили, а за вас ще се грижат 30 икономи.

Сейнт Бартс
Сейнт Бартс е най-красивият карибски остров. Белите плажове и кристално чистите му води привличат хората с възможности към тази скъпа за портфейла дестинация. 

Яхтата Nirvana
89-метровата яхта Nirvana, пусната по вода през 2012 г., се дава под наем. Седмичната цена е точно 992 000 долара. Бакшишът не е включен, тъй че можем да закръглим на 1 млн. долара. Повтаряме – за 7 дни. Може да приюти до 12 души на борда си, а плаването е с максимална скорост от 37 км/ч. 

Ирландия
Най-вече заради красотата си, страната е предпочитана дестинация за най-богатия 1% от населението. Освен това те могат да наемат и някои от дворците, при това на доста по-ниски цени от една яхта или остров. 

Муша Кей
Това е един от най-луксозните острови в света, собственост на Дейвид Копърфилд. 58-годишният Копърфийлд купи острова през 2006 година за 56 млн. долара. От тогава насам тук на почивка са идвали Опра Уинфри, Бил Гейтс и др. Сергей Брин от Google дори се ожени тук през 2007 година. Една вечер там ще ви струва 37 000 долара.

Бермудите
Ако сте милиардер и искате да срещнете друг милиардер, това може да се случи най-често именно на Бермудите. Мястото е известно с високите доходи на населението си, а също така и с местожителството на голям брой богаташи. 

Хамптънс
В момента се предлагат четири имения за над 1 млн. долара. Основната причина е, че луксозните къщи се увеличават по-бързо от желаещите да почиват там.