30 туби по 10 литра и 10 чувала по 100 литра са напълнени с пластмасови капачки в трите събирателни пункта в Русе - двата офиса на „Форум - чуждоезикови услуги“ на ул. „Петко Д. Петков“ 7 и „Александровска“ 38 и салон „Волена“ на пл. „Свобода“ 7, и са предадени на организация за рециклиране на отпадъци. С това градът се нарежда на едно от първите места по активност в събирането на 11-тия тон капачки в кампанията „Капачки в действие“, каза за „Утро“ представителят на фондацията „Идея в действие“ Ива Колева. Освен това русенската фирма „Епо Нова България“ за своя сметка транспортира събраните в Русе капачки до Пловдив, като по този начин също се включва активно в благотворителната кампания. 
Зелената кауза, която обединява грижата за природата на България с грижата за децата в институциите, успя да привлече стотици русенци, институции, заведения за обществено хранене, като жителите на Свищов също често носят събраните капачки в пунктовете в Русе. 
От 11-тия тон капачки бе дарен хладилник на новосъздадения център за обществена подкрепа в кв. Факултета в столицата, в който има полудневна група за деца от 3 до 6 години. В самата детска градина също ще се събират пластмасови капачки в подкрепа на каузата на кампанията, за да участват в следващи дарения за други социални услуги в България. 
Кампанията набира все по-голяма скорост и вече завладя цялата страна, а всеки, който желае да стане част от благотворителната кауза, може да се свърже с организаторите от фондация „Идея в действие“ на [email protected].