Огнени съседки, които често влизали в пререкания, стигнали до среща в кметството в Борисово в присъствието на полицейски инспектори. А на по-късен етап неразбирателството им мина на още по-високо ниво и ги изправи пред съдебен двубой.
Причина за влошените им отношения станали канали в градината на една от комшийките, които отвеждали дъждовната вода в двора на другата и го наводнявали. Заради тези разпри те стигнали до беседа в кметството, където спорът за границите на имотите им продължили. В разгара на шумния конфликт наводнената съседка се обърнала към другата с „червени боклуци“ и „червени помияри“. Заявила още, че жената още носи в джоба си партийната си червена книжка и чрез нея намерила работа за себе си, за сина и дъщеря си.  
Всичко това заявила пред полицаите от Сливо поле, които по-късно свидетелстваха пред съда по дело, с което нагрубената съседка поиска 2000 лева обезщетение, с които да компенсира разстройството от нанесените й публични обиди.
Без значение на цветовото окрасяване на изразите „боклук и помияр“, тяхната употреба е унизяваща честта и достойнството с оглед на засягането на самооценката и самочувствието на обидената. Това е презрителна и унизяваща форма на обръщение, посочи в мотивите си Русенският районен съд. Магистратите решиха, че нагрубената жена заслужава 800 лева обезщетение. Освен това осъдиха ръсещата обиди съседка да плати 1000 лева глоба. Решението може да се обжалва.