Възмутеният гражданин, който се опълчи срещу служители на „Вектор“ за това, че режат засадения от баща му орех, окончателно се сдоби със 100 лева глоба. Той, както и нервен работник на фирмата, стигнаха до съд за дребно хулиганство, след като си размениха словесни и физически удари.
Драмата била, че човекът имал сантиментални чувства към ореха, а по сигнал на дружеството в района кметът Пламен Стоилов разпоредил проверка на дървото. Оказало се, че то е опасно и трябвало да се отсече. С тази задача екип на „Вектор“ отишъл преди обед на 10 юни в района на ул.“Алеи Освобождение“ 14. Работата им обаче искрено възмутила 44-годишния гражданин и при шума на резачки той нарекъл служителите на фирмата „помияри, селяни и селяндури“. Получил обяснение, че дървото се реже след издадено предписание. Докато хората обяснявали на гневния мъж процедурата около разрешението за отсичане на ореха, 60-годишен служител на фирмата изненадващо му ударил един юмрук в лицето. От удара му се счупила част от коронката на един от зъбите. Работникът взел от земята отсечен клон, вероятно с намерението да продължи разправията, но бил възпрян от колегите си, с което инцидента приключил. 
Двамата участници в кавгата се изправиха пред Русенския районен съд и бяха глобени с по 300 лева. Гражданинът обаче оспори санкцията, като категорично заяви, че не вижда причина да бъде наказан. Окръжният съд сметна, че той импулсивно и воден от емоции е реагирал остро срещу служителите на фирмата и прецени, че глобата му трябва да бъде намалена на 100 лева. Наказанието на работника от „Вектор“ със съдебно минало бе потвърдено. Решението е окончателно.