За три месеца трябва да е готов паркингът с 50 места пред блок „Вида“ в кв. „Възраждане“, който се строи от консорциум ДЗЗД „Тутракан 2013“. Ще бъде изградена алея с ширина 6 метра, осветление и канализационна система за отвеждане на повърхностните води. Подходът към новопостроения паркинг ще бъде от обслужващата алея зад блока, която има връзка с ул. „Плиска“ и ул. „Доростол“.
Теренът вече се разчиства, като са премахнати 12 дървета. На тяхно място ще бъдат засадени нови, след като приключи проектът. Очаква се до дни да бъде подписан и протоколът за откриване на строителна площадка, след което ще стартират дейностите по благоустрояването на блок „Вида“.
Проектът е част от програмата на Община Русе за поетапно подобряване на състоянието на междублоковите пространства и благоустрояване на кварталите в града.
Както „Утро“ писа, Консорциум ДЗЗД „Тутракан 2013“, което включва фирмите „Дунав - АД“ и „Т и М Билдинг Кънстракшън Къмпани“, ще благоустрои и междублоковото пространство на бл. 305 и бл. 401 в кв. „Чародейка“.