Лятото е в разгара си и според русенци времето е благодатно за улични ремонти и за закърпване на дупки, от които те не спират да се оплакват. 
Сменях преден и заден мост на колата, колегите също постоянно си чупят колите, коментира Йордан Данев, който работи в района на ТЕЦ и ежедневно минава по улица „ТЕЦ Изток“, която прилича на лунен пейзаж.          
Вдига се голяма пушилка при всяко преминаване, а освен това тротоарите са разбити и няма осветление, жалва се още той. 
Две дами пък избраха за комуникация с Общината Фейсбук страницата на кмета Пламен Стоилов, като алармираха за две труднопроходими улици.
„Г-н, Стоилов изпратете хора от вашия екип в кв. „Чародейка“, за да видят пътя пред бл. 212 пред вх. Д, Е и Ж и по какво сме принудени да караме колите си. Същото се отнася и за улицата пред бл. 403, която е изпълнена с огромни дупки“. 
Улица „Вихрен“ е непроходима в проливен дъжд и сняг, оплака се друга гражданка, която е коментирала, че живее при тези условия от 1997 г. 
Оказа се, че сигнали за улици, осеяни с дупки, валят непрестанно и в Общината.
Догодина генерално ще се реши този проблем. Заложено е преасфалтиране на улиците и подходите към блоковете, каза за „Утро“ шефът на общинското предприятие „Комунални дейности“ Стамен Савов. Той обясни, че предприятието е за аварийни ремонти и е непосилно да оправи инфраструктурата в града, която не е пипана повече от 40 години. Савов подчерта, че веднага след сигнал на гражданин за опасна дупка на Кръговото, мястото е обезопасено и дупката е запълнена. 
Освен това Общината се нагърби и с ремонта на пропадането на Дунав мост и за отрицателно време реши проблема, като участъкът вече е асфалтиран.