Официалното представяне на футболистите от „Дунав“ за новия сеозон ще се състои днес от 17.30 часа, гласи последната официална информация от клуба. 30 минути по-късно на Градския стадион ще започне контролният мач срещу „Спартак“ /Плевен/. Двубоят срещу плевенчани ще е петата проверка на русенския отбор. Вчера спартаковци участваха в спаринг срещу третодивизионния вече ЦСКА.
Мачът днес ще се ръководи от русенска съдийска бригада с главен рефер Борис Попов. Помощници на Попов ще са Мирослав Марков и Християн Ганев. 
Старши треньорът Веселин Великов ще се откаже от услугите на десния бек Борислав Николов, научи „Утро“ от сигурни източници. Дошлият от „Марек“ Николов игра през първото полувреме в контролата срещу „Добруджа“, но явно не е убедил наставника, че е търсеният човек за тази зона. 
От Русе ще си тръгне бързо-бързо и футболистът на „Шумен“ Емануел Райнхерд. Ганаецът, който пристигна на проби с визитката на играч от националния младежки отбор на своята страна, въобще не впечатли зрителите в двубоя срещу добричлии. 
Селекцията в „Дунав“ може би ще приключи идния понеделник, когато на проби ще пристигне външен десен халф.
Според направения в БФС график футболистите от русенския отбор трябва да бъдат картотекирани на 21 юли.