И изведнъж цъфна Красимир Кънев, за да изсипе къневщината си: сдърпването в София на полицаи с двама младежи било „флагрантен пример за насилие".
Кеворк Кеворкян

Тъй рече Кръсимир Кънев, шефът на Българския Хелзинкски комитет - който може и да е Хелзинкски, но в никакъв случай не е български. Този Кънев сякаш не е българин - за мнозина той изглежда повече на циганин; в това няма нищо осъдително, ако оставим на страна упорството, с което все защитава циганите и винаги подминава българите, които пък непрекъснато са насилвани от циганите.

Но Кънев никога не се занимава с унизените българи, той сякаш ги смята за улични псета, които могат, а вероятно и трябва - според Хелзинкския комитет - да понесат всякакви гаври.

Флагрантно /крещящо е безразличието на Кънев/къневци към българската съдба, това е факт.

Флагрантно/очевидно е нежеланието им да се занимават с клетите българи - освен ако от това няма някаква флагрантна/безспорна аванта за тях.

Сега авантата е да се намърда в един банален случай

за да развее байрака си. Да обязди по един флагрантен начин настроенията във фейсбук. И затова цъфва пред телевизионните камери - и изсъсква едно „флагрантен" - този провинциал, с тази думичка трябва да хване за гърлото баламите: вижте колко съм флагрантен самият аз, колко флагрантно се хвърлям да браня интересите ви.

Чии интереси обаче? Цялата му дейност е предимно проциганска - но той не се уморява да използва нахално телевизионните камери. Къде беше този флагрантен тип, когато в „Красна поляна" циганите убиха професор Калоянов като куче?

Къде беше, когато любимите му цигани изнасилват като животни безпомощни старици? Къде беше, когато всекидневно грабят клетите българи?

Къде беше, в каква миша дупка се беше сврял

когато циганите вече безнаказано крещят „Смърт на българите" и „Българите на сапун"!?

Защо Флагрантния се държи като влюбен глухар - втренчен единствено в циганите?

Защо Флагрантния не вижда войната, която са обявили на българското общество циганите?

И затова, изглежда, мнозина мислят, че сърцето му е циганско - ако не и целият той. И защо ли не си го вземат циганите - могат да си го развяват като байрак.

Що за правозащитник си, когато призиви за смърт те оставят флагрантно безразличен - и колко струва това безразличие?

Сега Флагрантния ще ореве света, че в България случаите на полицейско насилие са зачестили - но никога не подкрепя твърденията си с факти, така говорят циганите на димитровградския пазар за булки, уж девствени. Наивниците пък от телевизиите не се уморяват да го канят, за да слушат лакърдиите му. А той вече предлага и специален борд, който да изследва насилието у нас - вероятно ще е съставен главно от цигани.

Къде се беше навряла флагрантната къневщина, когато само през последните месеци бяха бити десетки лекарски екипи от Спешна помощ, и този формен геноцид продължава, и продължава - но къневщината няма очи за подобни дреболии. Е, да, бият и унижават български лекари, а за Флагрантния те очевидно нямат никакво значение. Голяма работа - за една година пребили 80-90 лекари, да ги бият, щом са българи - това обаче според къневци не е насилие, Флагрантният никога няма да си развали циганския рахат и да се дигне и да отиде при някой от битите екипи на Бърза помощ - и там има телевизионни репортери, защо не цъфне пред тях, за да изкаканиже, колко флагрантно насилие е това. Никога няма да го направи.

Няма място при битите и унизени от цигани български лекари

но веднага цъфва пред камерите след случката с някаква подпийнала дама и нейния кавалер, дори без да знае каква истината. Един и половина промила алкохол имало момичето в свободолюбивата си кръв, и буйствало флагрантно - хайде да му направим паметниче. Мнозина обаче се питат колко промила нахалство има във Флагрантния, щом той изтрезнява само когато трябва да наругае българите - и да защити циганите.

Не свършва и не свършва златното време за къневщината - сега ще видите каква истерична защита на бежанците ще развие, парите вече са осигурени от Сорос и пр. Без обаче да се интересува, че голяма част от българския народ, стотици хиляди българи, отдавна са се превърнали в бежанци в собствената си родина.

Медиите вероятно са наясно колко флагрантно ящна е душичката на къневци и затова никога не ги търсят, когато някой обикновен български човечец е унизен. Медиите знаят, че Флагрантния търси по-специални поводи - да завърти едно циганьорско дело в Страсбург, да напише някой флагрантен доклад и пр. Може би дори си казват, че имат насреща си не Български Хелзинкски комитет, а Цигански Хелзинкски комитет - флагрантно нахалният адвокат на циганското насилие, който е

глух и сляп за Българската Беда

Съвсем скоро беше, когато една друга девойка орева орталъка, че полицайка й бъркала в гащите - аха, колко свято място, нали, специално за тази особа - после обаче се оказа, че това е пълна, стопроцентова, абсолютна, дивашка, флагрантно користна лъжа. Обаче медиите, като същи овце, си направиха далаверата. А пък Флагрантния си направи оглушки, че бе унизена една служителка на МВР, а и цялото министерство.

Сега обаче се е изтъпанил на първа линия пак да лепи афишите за полицейското насилие - заради един видеообект, от който не се вижда нищо конкретно, освен че

една натряскана мома пищи и блъска полицаите

все още не се е сетила да каже, че са й бъркали в гащите - бягай, моме, при флагрантния, да те научи, какво да говориш.

Сериозните обитатели на фейсбук трябва да са много внимателни в подобни случаи - особено когато такива като флагрантния искат да бият тъпана. Вижте внимателно видеото, разучете случая - обаче не по системата на Флагрантния, а обективно; запитайте се, как ли се държи една нашенска мома с един и половина промила алкохол, вероятно направен с китайска боя; поискайте да даде и други проби, ако искате да сте истински справедливи. Не се подвеждайте по фалшивия ентусиазъм на Флагрантния - на него му плащат за това. Припомнете си, че на оная мома, на която уж й изследваха гащите, сетне й изкараха цял куп неприличности. За съжаление, чиновниците от МВР си затраяха - понеже си играят на политици - и не осъдиха клеветницата.

Истинското насилие в МВР е насочено не към някоя врякаща почерпена дамичка - а навътре, към собствените му служители. Но това е друга тема.

Обединете се около други, далеч по-важни каузи - например как да се овладее циганското насилие и Надигане.

„Смърт на българите", „Българите на сапун" - тези дивашки призиви са угнетяващите знаци на Българското Безсилие.

Къневщината няма да им обърне внимание: все тъй скандално, шокиращо, грубиянски нахално, флагрантно.


Кеворк Кеворкян