Предложението за продължаване с до 10 години на петгодишните договори за наем на баничарниците „Тирол“ на ул. „Александровска“ 91 и „Борисова“ 16, подписани през 2013 г., предизвика дискусия сред общинските съветници и администрацията на вчерашната комисия по бюджет и финанси. Дебатът повдигнаха червените, като Иван Иванов коментира, че не е изминала дори половината от наемния договор, а се налага да се променят условията. Трябва да се отнасяме еднакво към всички субекти, ползващи общински обекти, подчерта той. 
Зам.-кметът Даниела Шилкова обясни, че шефът на фирма „Тирол“ Радослав Шопов е подал документи за продължаване на настоящите договори и тъй като наредбата дава това право, администрацията формално внася предложението, а воля на Общинския съвет е да реши дали те да бъдат удължени или не. Освен това във фурната на „Александровска“ са инвестирани близо 70 000 лв., а в тази на „Борисова“ - близо 80 000 лв. Фирмата наемател не е нарушавала договорните задължения.
Иванов обаче обвини администрацията, че защитава теза, а Шилкова веднага репликира, че те защитават направените инвестиции в общински имот. 
Общината винаги е подкрепяла бизнеса и затова защитаваме предложението. Аз не се срамувам от това, подчерта зам.-кметът Димитър Наков. 
В дискусията се намеси и Стефан Бучаков от Синята коалиция+ВМРО, който хвърли обвинението, че администрацията има двоен стандарт. Те не са длъжни да внасят предложението, но щом са го направили, значи го подкрепят. Същото се случи на предходната сесия, когато аз внесох предложение пак от граждани с искане за отваряне на ул. „Антим“, но администрацията не го прие, каза той. Зам.-кметът Наталия Кръстева пък припомни, че предложението е било незаконосъобразно.
Съветникът настоя на сесията да бъдат предоставени документите за инвестираните средства, като се мотивира, че не иска да гласува за нещо само на доверие. 
Александър Неделчев от БСП подчерта, че никой не е против да се подкрепя бизнес, който инвестира средства в общински имот. Не съм против да се удължат договорите, но защо, когато правим конкурса, не го правим със срок 10 години, за да поставим всички кандидати при равни условия, попита той и апелира да не се обвиняват съветниците, когато задават въпроси, защото те имат резон. Той подчерта, че този дебат не се случва за първи път, както и че няма спор, че се правят хубави инвестиции във фурните, но бе категоричен, че трябва да има принципни решения, когато се правят конкурсите. 
Всеки знае защо бизнесменът е внесъл предложението, каза Пламен Цветков от РЗС и предложи дебатът да се прекрати. След като дискусията бе прекратена, съветниците гласуваха с 5 „за“ и 5 „въздържали се“ и така предложението не получи подкрепата на комисията по бюджет и финанси. 
Наемът на обекта на „Александровска“ е 1000 лв. без ДДС, а този на „Борисова“ - 1250 лв.