Посланикът на Германия Детлеф Лингеман ще дойде в Русе за тържествата по повод 70-годишнината на Русенския университет. Това обещание той даде завчера, когато посети висшето училище и се срещна с академичното ръководство. На срещата бяха обсъдени възможностите за партньорство между немски университети и фирми с Русенския университет, както и дуалното образование в университетите. Ректорът проф.Христо Белоев разказа за партньорството и методическата помощ на университета с три професионални гимназии в града, но подчерта, че за дуалното обучение на студенти е нужно Министерството на образованието да инициира промени. Посланикът на Германия се ангажира при следваща среща с министъра на образованието проф.Тодор Танев да попита кога се предвиждат промени в това отношение. 
Стъпките в дуалното образование са все още плахи, но сме уверени, че там има огромен потенциал, заяви посланик Лингеман. Ректорът Белоев му връчи плакет на Русенския университет, а заедно с поканата да участва в тържествата за 70-годишнината на училището дипломатът прие и поканата да изнесе лекция пред студентите от БРИЕ през есента.
По-късно посланик Лингеман имаше среща с кмета Пламен Стоилов и областния управител Стефко Бурджиев, които го запознаха с инвестиционния, културен и туристически потенциал на Русе.