Апартамент на клошар на четвъртия етаж във вх.А на бл.“Индже войвода“ в „Здравец Изток“ пламна вчера най-вероятно от незагасена цигара. Огънят се развихри буйно заради струпаните в жилището хартии и стотици найлонови кесии с боклуци, но се размина само с материални щети. Само една от двете котки на 60-годишния собственик Кирил Кирилов скочи от терасата, но оцеля. Пожарът за пореден път уплаши и вбеси съседите на клошаря, които твърдо решиха да го изселят от блока.
Сигналът за горящото жилище подава съсед на Кирил в 13.30 часа, който вижда от терасата си на седмия етаж от апартамент под него да излиза гъст дим. На място пристига екип огнеборци и линейка. Мъжете с жълти каски веднага опъват маркучи до апартамента, но се оказва, че не могат да влязат в жилището, тъй като във всички стаи има оставени само проходи колкото да минава един човек. Останалото пространство на височина над метър е заето от натрупани найлонови кесийки с боклуци, които Кирил ежедневно събира от контейнери в квартала. Въпреки това огнеборците успяват да извадят от горящото жилище стопанина му.
В 14 часа пламъците бяха локализирани, а екип на Спешна помощ подложи Кирил на преглед. След като се установи, че му няма нищо, той бе освободен. 
По първоначални данни пожарът е тръгнал от огънче от цигара, изпуснато от Кирилов без да разбере в хола и набрал сила, докато мъжът бил на терасата на кухнята от другата страна на апартамента.
Този тормоз за нас продължава вече 30 години. Откакто родителите му починаха, Кирил не почиства апартамента, слага вестници, за да върви върху тях и постоянно мъкне боклуци от контейнерите. В стаите се завъдиха червеи, мишки и хлебарки и плъзнаха и в нашите жилища. В тези жеги не можем да си отворим прозорците, защото от терасите му идва ужасна смрад, гневяха се десетина съседи.
Вчера Кирил си отворил входната врата да проветри малко и във входа се разнесла миризма на леш. Съсед от отсрещния апартамент му направил забележка, но клошарят го заплашил с убийство с нож в ръка и го блъснал по стъпалата, при което човекът си навехнал глезена. Преди седмица пък учителка от първия етаж във входа му направила забележка да спре да мъкне смет от кофите за боклук, но отнесла шамар.
От няколко години Кирил завъдил котки в жилището си, но те се оказали безсилни да се справят с мишките.
Отдавна сме замислили да подадем жалба от него в Общината и да настояваме за неговото изселване, но сега наистина ще го направим, защото това повече не може да продължава, категорични бяха комшиите на клошаря.