Група от около 4-5 клошари са обсебили сградата на бившия архив на ул. „Николаевска“ 12, която е паметник на културата, и всяка вечер носят боклуци и си палят огън. Преди година избухна пожар, но за щастие беше по обeд и реагирахме веднага. Вечер обаче в офис сградата, която граничи с имота, както и около нея няма никой и ако лумне пожар, всички заминаваме. За това сигнализира нашата читателка Гергана Манева, която притежава имот в съседната офис сграда. 
Тя разказа, че клошарите се приютяват в разрушеното и опасно здание от близо две години, като от няколко месеца мъкнат всякакви боклуци и хартии от хотел „Кристал“, които палят вечер, а освен това се носи ужасна воня. Основните притеснения на жената са, че ако възникне пожар през нощта, ситуацията ще е много тежка и ще причини огромни щети. Миналата година тя е подала сигнал до общината, като служителите на дирекция „Устройство на територията и контрол по строителството“ са реагирали веднага и са поставили мрежа. Клошарите обаче са я разрязали и отново влизат безпроблемно в старата сграда, която е в окаяно състояние. 
Всъщност масивната двуетажна сграда е архитектурен паметник от ансамблово значение, който не се обитава и стопанисва, а текущи и основни ремонти не са извършвани в продължителен период от време. 
Ще оправим мрежата и заедно с Инспектората за опазване на културното наследство ще дадем предписания на собствениците на имота да го обезопасят, за да не се създават предпоставки за пожари и инциденти, каза за „Утро“ зам.-кметът Димитър Наков.