„По-добре да падаме сега, отколкото в мачове от първенството“, коментираха зрителите след загубата на „Дунав“ в домакинската контрола срещу „Добруджа“ с 1:2. 
Всъщност, четвъртото поражение от четири проверки можеше и да бъде избегнато, защото двубоят бе равностоен. Разликата бе, че добруджанци се възползваха от два дежурни вече подаръка на русенската защита.
В първия случай след почивката центрирана от фланга топка рикошира от крака на Ненов и Радосвет Христов се хвърли да я захлупва на голлинията. Главният съдия Ивелин Занев дотърча със спринт, погледна с „ястребово око“ легналия Христов и прецени, че трябва да маркира гол! После Костадин Мичев бе оставен съвсем сам в зоната на централните защитници и след като се завъртя около оста си, шутира неособено силно. Вратарят Христов се метна, ала топката вече бе в мрежата - 0:2. Йордан Димитров направи 1:2 минути преди края. Той получи пас зад защитата и имаше късмет, че изстреляната от него топка мина между краката на добричкия вратар.
„Дунав“ не бе надигран, но и не показа повече от съперника. Атаките се изграждаха тежко и без острота, липсваше и скорост, каквато създаваше след пасове на Чакъров и Будинов тръгналият за „Черно море“ Андреас Васев. Отборът вдигна оборотите през последните 30 минути, но почти не създаде чисти голови положения.
А как изглеждаха новите попълнения? Ако изключим Мартин Ковачев и Станислав Антонов, никой друг не изпъкна и не създаде впечатление, че прибавя класа към отбора. Мартин пристигна в деня на мача, но игра лъвски като последен човек в защитата. Спря с рутина и пласиране две-три опасни атаки, спечели високи топки, направи маркови шпагати. След почивката остана на пейката и в защитата веднага се почувства напрежение. 
Вратарят Мартин Луков нямаше много работа за 30-те си минути през първото полувреме. 
Дошлият от „Марек“ десен бек Борислав Николов игра семпло. Свърши прилично работата си в отбрана, но не показа страст към атаката. Той обаче е на тренировка и половина. 
Лозев, от когото се очаква да бележи гол след гол до Будинов, остана някак инертен. Казват, че възможностите му са много по-големи. Сигурно е така, остава да ги видим. 
Централният защитник Петър Патев не бе стабилен като Мартин Ковачев, но е рано да се правят оценки за качествата му. Първоначалните отзиви за него бяха много добри, ала в сегашната си колеблива форма трудно ще се пребори за титулярен екип.
Нападателят Юлиян Ненов и бекът Марио Петков се стараха. Друго при тях, поне засега, не се видя. 
Ганаецът Емануел Райнхерд игра през последните 25 минути. Снажният африканец спечели без проблеми няколко въздушни битки. Когато срещу него обаче излезе човек с топка в крака, губи терен, защото е тежичък и тромав. 
Станислав Антонов-Станката бе третият избор на старши треньора Веселин Великов в тази проверка, но със сигурност ще е първи вратар. Станката показа сигурност, пъргавина, умение да чете играта.
Новата домакинска контрола ще е утре. Футболистите ще бъдат представени официално на феновете от 18 часа, а веднага след това ще започне мачът срещу „Спартак“ /Плевен/.   
„Дунав“: Луков, Николов, Ковачев, Атанасов, Милчев,  Д.Димов, Колев, Читаков, Будинов, Чакъров, Лозев / Христов, Антонов, Парнаров, Петков, Патев, Райнхерд, Ненов, Станчев, Димитров, Раденцов/.