Обновената писта „Дракон“ край пловдивското село  Калояново утре ще бъде домакин на седмия национален събор на почитателите на „Опел“, съобщиха от българското представителство на марката. За любителите на високите скорости пистата вече има напълно нов модул с дължина 1400 метра и втори модул от 2048 метра. Обновлението включва и нов питлейн, повече място за боксовете на отборите, значително подобрена видимост за публиката към трасето и ново времеизмерване.
Организаторите са предвидили състезания „Опел Спийд Атак“ в три класа - „Стийт“, „Спорт“ и „Супер Спорт“, като правилата на състезанията гарантират страхотно каране за всички участници, а в клас „Супер Спорт“ правилникът е взаимстван от WTCC серийте. Няма да останат разочаровани и любителите на гонките на 402 м, за тях са предвидени общо 5 класа, а ще бъде организирано и свободно каране.
Забавления и игри са предвидени и за публиката, а две деца ще си тръгнат с таблети и ще могат да се повозят на последен модел автомобил „Опел“ или на състезателен такъв, ако се осмелят да го направят.