„От един месец сме подложени на газов и шумов терор заради ремонт в апартамент на шестия етаж във вход Г на блок „Сопот“. Получих астматичен пристъп, очите ми се надуха, имам силно главоболие, а котката ми повръща заради вибрациите на силните машини и крана, който докараха съседите“. Това разказа за „Утро“ домоуправителката на жилищния блок в района на университета Янка Борисова, която заяви, че ще заведе и дело за телесна повреда. 
Всичко започнало през ноември миналата година, когато в блока получили уведомление, че предстои остъкляване и смяна на дограмата на апартамента, който е два етажа над този на домоуправителката. Преди месец обаче съседите осъзнали, че лекият и обичаен ремонт ще се окаже по-сложен и ще им причини доста неудобства. „Докараха кран, много силни къртещи машини и мъките за нас започнаха. Вместо да слагат дограма, те започнаха да къртят стени, арматура, изхвърлиха 50 чувала боклук. Масата вкъщи трепереше, камионът бумтеше и пускаше газове“, разказва Янка. 
Като домоуправител на блока и след многобройните оплаквания от съседите й тя се анагажирала да провери какво се случва на шестия етаж. „Качих се, видях, че стените на кухнята и спалнята са разбити и попитах дали имат разрешително, като ги помолих да престанат. Те играеха кючек и ми казаха да си гледам работата и че съм луда“, разказва жената. Тя се обадила дори на 112, откъдето обаче й отговорили, че това не е спешен случай. 
Търпението на Янка се изчерпало и тя решила да сигнализира всички институции, за да спре тормозът в жилищния блок. Жената подала жалба до Общината, полицията и РДНСК, като е твърдо решена да заведе и дело за телесна повреда. 
Освен нетърпимия шум, на който са подложени живеещите в „Сопот“, тежката техника е разбила тротоара пред блока, като на места има и вдлъбнати участъци. Те обаче се прикриват от паркиралите коли, обяснява домоуправителката. 
Техникът на фирма „Медиком“, която извършва ремонта в апартамента, отказа да коментира, а работниците, към които се обърнахме, се оказа, че са отскоро на обекта и не знаят нищо. 
И при нас постъпи сигнал, като предстои проверка от отдела по контрол на строителството, каза за „Утро“ главният архитект на общината Живка Бучуковска.